[quote="Filip"]Аце јас сега ја видов темава , па честито новиов аквариум.
Имајки ги у предвид претходните резултати кои ги имаше и сериозниов старт со опрема во која си инвестирал , верувам дека со време ова ке прерасне во најубавиот "Duch style " аквариум кај нас .
Гледам дека многу брз и здрав раст бележат тревите додека алгите ги држиш под контрола , а тоа е знак дека си на прав пат .
За моментално пре- групирање на тревите ме интересира дали планираш да ги вадиш од корен за да им менуваш местата или само триминг ке им правиш ? У оваа фаза на циклирање јас лично само би тримал и би избегнувал голем хаос со пресадување .
Некое генерално правило кое јас сум го сретнал дека го запазуваат у Дач аквариуми е контрастот помеѓу бои и форми на тревите , што значи слични тревки една до друга се избегнуваат .
Со среќа Ацо и пуштај редовно апдејти со информации за одржувањето и слики , за да можеме сите да научиме по нешто од овој аквариум кој многу ветува.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk[/quote]Fala filip
Ne mislam za celosno presaduvanje tuku minimalno presaduvanje posto ima ispomesano i plus trimanje
Koga go zasadiv nemav tolku izbor na trevi i tie sto gi imav ne bea vo dovolna kolicina taka da so postepeno zgolemuvanje na izborot i na kolicina ce go presaduvam i sreduvam do krajna cel
Sent from my SM-G935F using Tapatalk